zondag 21 juni 2015

Een lesje borduren voor Appie

Een poosje geleden kwam Appie bij ons op bezoek en zag hoe ik zat te borduren. Hij was reuze geïnteresseerd wat ik allemaal aan het doen was. Hij liet doorschemeren dat hij dat ook wel wilde leren en toen hebben we gelijk de koe bij de horens gevat.
Ik had nog een aantal kleine patroontjes liggen en Appie heeft een poesje uitgekozen.


We hebben die avond gelijk garen op bobbins gewonden.

Een volgende avond is Appie begonnen met borduren.
Hier worden de eerste steekjes gezet.

 
Even kijken waar ik ben gebleven.
 

 En natuurlijk laat Appie graag zien wat hij geborduurd heeft en hij is maar wat apetrots.



En nu op naar les 2.


Forever Friendsbeertje is af

Na zo'n drie maanden borduren heb ik vorige week het Forever Friendsbeertje afgeborduurd.
Ik heb er sinds ik in maart weer begonnen ben met borduren zo'n 3 maanden aan geborduurd. Ik vind 'm heel erg mooi geworden. Nu nog kijken of ik 'm zelf ga inlijsten of dat ik het laat doen.


Diverse kaartjes gemaakt

Sinds mijn laatste blogbericht heb ik niet stilgezeten wat borduren betreft. Ik heb maar liefst 5 kaarten gemaakt.

De eerste kaart is naar Jenny gegaan. Haar moeder is onlangs op 102-jarige leeftijd overleden.
Ik was net lid geworden van Pinterest en zag op een bord van Jenny het patroon van een kruis. Ik vond dit een mooi patroon en vind de kleurcombinatie, zeker voor Jenny, zeer geslaagd.


Daarna volgde een kaart voor Janet voor haar verjaardag. Omdat ze zo van bakken houdt is het een chocoladetaart geworden. Of is het misschien omdat ze zo van chocolade houdt......


Voor mijn collega Janneke heb ik voor haar verjaardag de letter J met een liefheersbeestje gemaakt.
 
 
Voor mijn zieke collega Astrid heb ik het kaartje met het vogelhuisje gemaakt. Ik had 'm bewust wat sober gehouden. Ik kon niet vermoeden dat Astrid niet lang zou kunnen genieten van deze kaart, want een week na ontvangst, op 11 juni heeft Astrid na 6 jaar helaas de strijd tegen kanker verloren. Ze heeft na ontvangst, hoe ziek ze ook was, nog wel een heel lief mailtje gestuurd dat ze er erg blij mee was.
 
 
En het kaartje met de twee lieve vogeltjes heb ik voor Annemieke gemaakt. Op 10 juni waren wij 20 jaar bevriend. En dat vond ik een kaartje waard. Het patroontje had ik ook op Pinterest gevonden. Wat een uitvinding!