zaterdag 11 april 2015

'n Weekje Hirschhorn

Van 14 tot en met 20 februari 2015 zijn we op vakantie geweest naar Hirschhorn. Hirschhorn ligt in het Duitse gebied het Odenwald. Als kind kwam Claudia daar regelmatig met haar ouders en in 2000 zijn we samen een keertje geweest. Dit was in zomertijd, maar Claudia had de wens om nog een keer terug te gaan als het evenement met het Feuerrad plaatsvond. Wat dit is zal ik later uitleggen. Claudia haar wens is in ieder geval uitgekomen.

Hirschhorn ligt op zo'n 560 km van Den Haag. Onderweg even gestopt voor een lekker bakkie koffie.


We hadden een mooi appartement aan de Neckar, vlakbij een sluis.


We vielen met onze neus in de boter, want op zondag kwam de carnavalsoptocht door onze straat.


Ik wilde heel graag naar een carnavalsoptocht kijken en met name om de snoepjes die ze in Duitsland altijd gooien naar het publiek. Dit is wat we opgevangen hebben. Zure snoepjes, zakjes popcorn, winegums en lolly's.


Hirschhorn was een mooi stadje met veel Fachwerk-huizen,


Af en toe treedt de Neckar buiten zijn oevers en de waterhoogte zie je hier op de muur.


Dit zijn de plaatjes in de buurt.


Waar wij speciaal voor kwamen was Brombach. In het dorpje Brombach, waar zo'n 70 mensen wonen, staat een hotelletje waar Claudia als kind veel kwam. Ze voelde zich daar heel erg thuis en mocht ook helpen met brood bakken, taarten maken, slachten van een varken en de broodjes rond brengen. Ze heeft als kind een keer het Feuerrad meegemaakt. Op vastenavond wordt een wiel gevuld met stro brandend van een heuvel afgerold. Als het rad goed rolt, wordt hiermee de winter verdreven en wordt er gehoopt op een vruchtbare oogst. De omgeving wordt met fakkels verlicht. Hieronder zie je Claudia op zesjarige leeftijd met haar oudere zus Pamela.


Claudia was door het Feuerrad zo onder de indruk dat ze het mij ook een keer wilde laten zien en natuurlijk wilde ze het zelf ook graag nog een keer zien.

Hier zie je mij bij een  brandende fakkel.


Het rad is heel goed naar beneden gerold, kijk maar naar het filmpje. Het was een fantastische belevenis.

We zijn nog drie keer in het hotel bij Karl en Adelheid geweest. De schnitzels zijn daar echt heerlijk.


Claudia en Karl.


Naast Brombach zijn we naar Heidelberg, Mannheim en Eberbach geweest. In Eberbach zijn veel everzwijnen te vinden.



Naast wat wandelen hebben we ook in het appartement gerelaxt. 




Kortom we hebben een heerlijke vakantie gehad. 
Ik heb nog een fotoalbum gemaakt met een aantal van bovenstaande foto's, maar ook nog extra foto's, kijk maar hier

1 opmerking:

  1. Hoi Lieverd deze vakantie was heel belangrijk voor mij want ik wilde zo graag nog eens een keer het feuerrad bekijken. En natuurlijk ook lekker kunnen autorijden in Duitsland. Ik had het met jouw voor geen goud willen missen. Ook de carnavalsoptocht was zeer geslaagd. Dank je wel dat we deze vakantie hebben meegemaakt. Liefs & xxx-jes Claudje.

    BeantwoordenVerwijderen